Как да помогнете на своя магазин за дрехи втора употреба да изпъкне сред конкуренцията?

Как да помогнете на своя магазин за дрехи втора употреба да изпъкне сред конкуренцията?

Само до преди пет години българите бяха повече от резервирани от посещението на магазини за дрехи втора употреба. За кратко време обаче те набраха не просто популярност, ами се и превърнаха в актуален тренд и за обикновените, и дори за известните личности. По неофициална статистика търговците с подобен тип асортимент у нас нарасна с 20% за последните няколко години.

В действителност, бизнесът със секънд хенд облекло стана доста атрактивна предприемаческа идея. В България постоянно изникват цели нови вериги, както и малки магазинчета за дрехи втора употреба. Ако и вие сте в бранша, вероятно вече изпитвате и на собствен гръб жестоката конкуренция. Не е нужно обаче да се отказвате от своята инициатива. По-уместно е да се фокусирате върху начините, по които да изпъкнете сред своите конкурентни. Ето няколко идеи за целта.

Преминете на бойното поле в онлайн средата

Ако в момента разполагате само с физически магазин за дрехи втора употреба, време е за коренна промяна. Предложете опция за онлайн пазаруване и ще видите как драстично ще се увеличи както броя на вашите лоялни потребители, така и месечните Ви приходи. Бъдещето е в интернет и Вие не трябва да страните от него.

Заложете на специалното отношение в обслужването

Съвременните специалисти по продажби твърдят, че едно от основните конкурентни предимства на днешните фирми е качественото обслужване. Причината е, че пазарът е препълнен с алтернативи във всеки бранш, а самите потребители – презадоволени без значение от конкретното търсене. Персоналното отношение, индивидуалният подход и дори приятелското отношение по време на пазаруване, които можете да предложите, определено ще покачат „акциите Ви“ пред всеки друг магазин за дрехи втора употреба.

Предлагайте истински находки, а не всичко накуп

Вместо в своя магазин за дрехи втора употреба да изложите, каквото ви попадне, заложете на специална, внимателно подбрана селекция. Избягвайте да поставяте на видно място артикули, които видимо имат дефекти или са захабени. На преден план винаги трябва да изложите най-атрактивните си съкровища, впечатляващи не само с визия и марка, но и с известна авангардност и рядкост.