Зимните връхни дрехи втора употреба – екологично и бюджетно решение

Зимните връхни дрехи втора употреба – екологично и бюджетно решение

Съвсем доскоро зимата се възприемаше като сезон, в който комфортът е по-важен от стила. А секънд хенд модата беше често пренебрегвано решение. Какво е общото между тези две твърдения?

Фактът, че именно секънд хенд индустрията е решението, когато искаме да бъдем стилни и в добро настроение и в най-студените дни!

 Високата цена на зимните връхни дрехи от качествени платове обикновено е причина да се въздържаме от покупката на повече от една или две от тях. На пазара за дрехи втора употреба обаче има огромно разнообразие от варианти от естествени материи, при това на много изгодни цени. Ето и някои конкретни съвети за това как да направите оптимален избор на зимни връхни облекла втора ръка без това да Ви коства твърде много време или да се “загубите” в множеството предложения:

  • Придържайте се към естествените материи – вълна, памук, дори естествена кожа, които ще топлят и в най-студените дни. Все пак, пазарувайки втора употреба, не допринасяте за отглеждането или убиването на животни за кожа.
  • Огледайте внимателно дрехата за поражения от насекоми, слаби шевове или други забележки.
  • Изберете физически или онлайн магазини, които се придържат към дългосрочни отношения с доставчици на висококачествени дрехи втора употреба на едро.
  • Съставете план – отделете време да разгледате онлайн, за да се ориентирате какви модели, кройки, дължини, цветови комбинации Ви харесват и са подходящи за фигурата Ви.
  • Все пак погледнете на пазаруването на секънд хенд зимни връхни дрехи като на приключение, особено отивайки във физически магазин. Доверете се на професионалните консултанти там и не се притеснявайте да пробвате нещо, което не пасва на концепцията Ви – може да се окаже, че това е именно Вашия модел.
  • Когато пробвате връхните дрехи, носете обичайните си зимни пуловери, шал и други аксесоари- част от стандартния Ви аутфит, за да се уверите, че ще можете да закопчаете палтото/якето над тях и да се чувствате удобно.
  • Определете бюджет в разумни граници и се придържайте към него.

Спецификите на пазаруването на дрехи втора употреба обикновено са свързани с факта, че в секънд хенд магазините няма налични цели серии и размери. Това неудобство обаче се компенсира от разнообразието от марки, модели и материи – да, възможно е да Ви е необходимо малко повече време да намерите “Вашите” зимни връхни дрехи, но гарантираме, че крайният резултат ще си заслужава!