Защо е важно да изхвърляме ненужните дрехи на определените за това места?

Защо е важно да изхвърляме ненужните дрехи на определените за това места?

Намалете употребата, използвайте повторно, рециклирайте.

Всички добре знаем тази формула. Повторната употреба и рециклирането на продукти са важни процеси за пластмасовата и хартиената индустрия. За текстилния бранш рециклирането също е много важно. С времето хората пазаруват повече, което налага производство на повече дрехи. Което пък увеличава и броя на такива, които отиват на боклука. Важно е да се научим да изхвърляме ненужните дрехи на определените за целта места. Защо? Защото само така ще помогнем на природата.

Защо е важно да рециклираме старите дрехи?

Дрехите, изработени от органични материали като памук, лен, трябва да бъдат биоразградими. Въпреки това, когато хората изхвърлят дрехите с общия боклук. Така те попаднат в депа за отпадъци. Тези дрехи нямат кислорода, необходим за разграждането на органичните материали. Липсата на кислород води до разлагане чрез анаеробно разграждане, което означава, че микроорганизмите разграждат органичния начин, произвеждайки странични продукти като метан. Произведен последователно и неконтролируемо, метанът изтича в атмосферата, увреждайки качеството на въздуха и планетата ни.

Когато не хвърляме дрехите си в кофата за боклук, те не попадат в депото за отпадъци. По този начин подпомагаме природата. Когато рециклираме дрехи и други предмети, ние играем роля в намаляването на разходите за депа за градовете, което увеличава бюджета за други важни градски нужди. Затова е важно да се замислим следващия път, когато решим да изхвърлим стара блуза на неподходящо за целта място.

Къде да изхвърлим ненужните дрехи?

Най-лесният начин да изхвърлите ненужните дрехи е в специален контейнер за целта. Ние от Scandinavia Standard And Shopping се занимаваме с внос, сортиране и продажба на дрехи втора употреба на едро. Също така извършваме и колекторска дейност. В нашите контейнери (може да видите в сайта къде са разположение) лесно ще изхвърлите старите и ненужни дрехи, а ние ще се погрижим за тях. Ще запазим природата чиста и ще дадем нов живот на ненужните дрехи.

Ако не искате да изхвърляте ненужните дрехи, винаги може да ги подарите, дарите или да ги използвате за нещо друго. Прочетете нашата статия по темата в блога и се вдъхновете.