Защо да дадем нов живот на старите дрехи?

Защо да дадем нов живот на старите дрехи?

Човек и добре да живее, в един момент мястото в дома му става тясно. Най-често причината за това са пълните гардероби с дрехи, които не носим. Вероятно знаете, че има няколко начина да се отървете от тях. Продажба, дарение, подарък на познат и рециклирането им посредством поставяне в контейнер за дрехи на обособените за целта места. Какви обаче са ползите от тези неща в глобален план? Или с други думи, защо да го правим? В следващите редове ще споделим с вас защо е хубаво да дадем нов живот на старите си дрехи.

3 причини защо е хубаво да дадем нов живот на старите дрехи

И така, готови сте да почистите гардероба си. Имате много дрехи, които вече не носите, и сте готови да обновите гардероба си. Докато правите това, вероятно се чудите какво ще правите с всички стари дрехи. Преди да ги хвърлите в кошчето, помислете дали да ги дарите.

Освен с продажба на дрехи втора ръка на едро, Scandinavia Standard And Shopping подкрепя инициативи, свързани с рециклиране на дрехи и грижа за природата. Вярваме, че с малки стъпки всеки ден ще постигнем по-голяма промяна за едно по-чисто и щастливо бъдеще.

Грижим се за околната среда

Когато дарявате дрехите си, вие спасявате околната среда от вредно влияние. Дрехите, разположени на сметището, отделят токсични парникови газове като въглероден диоксид и метан в околната среда, когато се разпаднат. Производството на нови дрехи отнема стотици литри вода, а производството на нов текстил представлява 10% от всички въглеродни емисии на планетата. Всички тези неща могат да бъдат избегнати, ако дарите дрехите си за повторна употреба.

Помощ на хора в нужда

Въпреки че вече не искате старите си дрехи, почти е гарантирано, че някой друг ще го направи. Има много хора, които се нуждаят от облекло, но не могат да си позволят такова. Има жертви на бедствия, хора в неравностойно положение и деца, нуждаещи се от облекло, и вашите дарения могат да помогнат. Когато изхвърлите дрехите си, те нямат шанс да достигнат до хора, които имат най-голяма нужда от тях. Затова най-добре е да ги подарите на хора в нужда. Как да ги намерите? Може да се свържете с Червения кръст или други подобни организации, които ще ви насочат.

Помагаме и на себе си

Когато правиш неща за другите, нещо добро се случва и на теб. Правейки добро дело като даряване на старите си дрехи, ще се почувствате добре, защото правите нещо за достойна кауза. Отървавате се от бъркотията в дома си и помагате на другите едновременно.

Почти 100% от текстила във вашия дом може да бъде рециклиран и дарен, независимо от качеството или състоянието. Това означава, че наистина нямате причина да не дарите старите си дрехи! По-добре е за околната среда, помага на деца, нуждаещи се от дрехи, и ще се чувствате чудесно. Помислете зад това и започнете едно добро дело още днес.