За какво да гледаме, когато сме в магазин дрехи втора употреба?

За какво да гледаме, когато сме в магазин дрехи втора употреба?

Без значение дали пазарувате в магазин за дрехи втора употреба от финансови, или екологични съображения, имайте на предвид, че тази дейност изисква специална експертиза, правилен подход и най-вече подходящата концепция. Да се изгради един оригинален и същевременно модерен стил със секънд хенд облекло не е лесна задача, но веднъж усвоили това изкуство, сте на крачка от титлата „модна икона на офиса“, без дори околните да подозират, че за нея плащате сравнително ниска цена.

Не се колебайте да разгледате нашите специални съвети, които ще ви насочат за какво да гледате, когато сте в магазин дрехи втора употреба.

На лов за марки

Най-голямата мания на почитателите на секънд хенд облеклото е да откриват ценни находки. Обикновено това са дрехи от световноизвестни марки, които по принцип трудно можем да си позволим, ако пазаруваме не от магазин за дрехи втора употреба, а директно от производител. За да сте по-ловки в този „лов“, предварително се осведомете за отличителните знаци и специфичния стил на любими и големи брандове. Така по-бързо ще ги разпознавате в секънд хенд веригата, която посещавате.

Не влизайте в магазин за дрехи втора употреба без предварително начертан план

Секънд хенд пазаруването на облекло може да е малко подвеждащо, а когато не се практикува с мисъл – дори склонно да ви разори. Мнозина са склонни да излязат от любимия си магазин за дрехи втора употреба с пълни торби, чието съдържание в крайна сметка не им е потребно. Най-често потребителите го правят, защото виждат, че определени дрехи са много изгодни, защото са доста по-евтини от прототипите им в търговски център. Ето защо е важно, когато отивате за нови секънд хенд находки, да имате ясна представа какво търсите и какво ще купувате (например, имате нужда от нова рокля за официално събитие или просто нямате достатъчно ризи за офиса).

Проверявайте всеки артикул внимателно, за да избегнете разочарование у дома

За съжаление не само в един стандартен, но и в магазин за дрехи втора употреба търговците са склонни да прилагат трикове, с които да „улеснят“ потребителите си да купуват. Става дума за приглушена светлина, фалшиво издължващи профила огледала и други. Нашият съвет е да сте много внимателни, когато харесате дадена дреха, и да не я купувате, докато не се уверите, че по нея няма нищо скъсано или петно, което не можете да отстраните.

Тествайте тези специални шопинг препоръки в любимия си магазин за дрехи втора употреба още днес. Ще видите, че от тук насетне  находките ви ще стават все по-ценни и страхотни.