Склонни ли са родителите да купуват детски дрехи втора ръка?

Склонни ли са родителите да купуват детски дрехи втора ръка?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, въпреки че детските дрехи са едно от най-големите пера в бюджета на семействата. Основната причина е, че децата много бързо израстват и облеклата стават малки за тях. От тук обаче следва и нещо друго – детските дрехи, които излизат от употреба, са обикновено много запазени, а при по-малките деца дори и нови.

Как тогава собствениците на магазини от секънд хенд индустрията могат да преодолеят успешно родителските предразсъдъци?

Колкото и отговорни да са пред обществото и околната среда, семействата поставят на първо място децата си. Не много трудно да бъдат разбрани, тъй като съвсем доскоро пазаруването на дрехи втора ръка бе непопулярен избор дори и за възрастни.

Родителите обаче много добре осъзнават, че детските дрехи се износват много по-малко от тези на големите хора, а използването на облекло втора (или дори трета/четвърта…) употреба е всъщност много силно развита практика. Дрехите обаче се заемат от близки с пораснало дете, пазят се за второто (или следващо) отроче в семейството – тоест, не се купуват от специализирани магазини.

Основният предразсъдък, който битува, е този към доставчиците на детски дрехи втора ръка на едро. Много родители считат, че в магазините за секънд хенд стоки не се предлагат достатъчно качествени и безопасни детски облекла и затова предпочитат да получат такива от познати, а когато купуват нещо, то да бъде ново.

Именно този контрааргумент можете да оборите, като изберете Scandinavia за доверен партньор. Както по отношение на дамските и мъжките артикули, така и когато става дума за детските, вносът на дрехи е от най-развитите страни – Швеция, Дания, Англия – при спазване на всички стандарти и изисквания на Европейския съюз. Това са и основните аргументи, които търговците могат да използват, за да изградят отношения на взаимно доверие с клиентите си.

Много често се оказва, че предишен негативен опит при пазаруването на детски дрехи втора ръка може да обърне родителите изцяло срещу индустрията. Ето защо, избирайки доверен партньор от самото начало, при зареждането на едро, собствениците на търговски обекти получават най-важното конкурентно предимство – могат да се отличат от онези свои колеги, за които качеството не е приоритет.

Разбира се, убеждаването на родителите в ползите от пазаруването на детски дрехи втора ръка не само не е лесна, а е и много отговорна задача. Първата стъпка към успеха обаче е именно осъзнаването на важността на качествените продукти и доверения доставчик на такива.