По пътя на дрехите втора ръка

По пътя на дрехите втора ръка

Замисляли ли сте се откъде идват дрехите втора, които си купуваме? Какъв път са извървели, преди да стоят послушна в нашия гардероб, скрин, шкаф или закачалка? На кого са принадлежали и от коя страна са по произход?

Днес ще проследим пътя на дрехите втора ръка.

Стъпка 1: Дрехи втора ръка на едро – произход

В световен мащаб най-много текстилни изделия и дрехи втора ръка на едро идват от САЩ, Великобритания и Германия. Ние от Scandinavia Standard And Shopping внасяме дрехи главно от скандинавските страни като Швеция, Финландия. Също така работим добре с партньори от Холандия, Англия, Франция и други.

Всички изброени държави изхвърлят тонове дрехи на годишна база, защото са пренаситени от стоки за потребителя. Дрехите, които идват от тези страни, са качествени и запазени, с минимални следи от употреба. Много от тях са били изоставени, защото вече не са модерни или просто въпросният човек няма достатъчно място в гардероба си. Гарантирано е, че качеството на стоките от тези страни е много добро.

Стъпка 2: Транспорт, внос и сортиране на дрехи втора ръка

Ненужните дрехи в другите страни се събират от благотворителни и рециклиращи компании. След това се разделят на бали и се изпращат до различни страни. По същия начин идват и в България. Щом търговците на едро получат своята доставка от дрехи, продуктите се перат със специални препарати. След това се гладят и сортират спрямо различни критерии – например възраст, стил, качество и други. За други аксесоари като чанти обувки и текстилни продукти всеки доставчик преценява как да класифицира стоката.

Обикновено дрехите се разделят в чували по 50 или 100 килограма, сортирани по качество. Цената на дребно зависи от качеството на стоките.

Стъпка 3: Подредба и продажба на дребно

Подредени и добре сортирани, дрехите очакват своите търговци на дребно. Те са заявили с предварителна поръчка дрехи или са дошли на място в складовата база на доставчика на едро, за да си изберат лично.

След това дрехите стигат до търговските обекти. Според концепцията на магазина и стоката, която се предлага в него, дрехите се аранжират, представят се с различни цени. По този начин обикновеният потребител открива качествени и достъпни маркови дрехи и стоки, които са дошли от чужбина.

Ако търсите дрехи втора ръка на едро, за да заредите своя магазин, ние сме на разположение.

Свържете се с нас, за да обсъдим детайлите.

Очакваме ви!