Пет мита, свързани с магазините за дрехи втора ръка

Пет мита, свързани с магазините за дрехи втора ръка

Независимо дали сте собственик на бизнес в секънд хенд индустрията или просто почитател на магазините за дрехи втора ръка, със сигурност се срещате с безброй предразсъдъци от страна на категоричните привърженици на пазаруването на нови дрехи.

Ние от Scandinavia потърсихме и открихме петте най-разпространени мита в областта, за да ги развенчаем за Вас!

Мит първи: Новите артикули са значително по-чисти, докато е магазините за дрехи втора ръка се предлагат нехигиенични неща.

Всички артикули в секънд хенд индустрията преминават през щателно сортиране и химическо чистене преди да се появят по рафтовете в магазините. За сметка на това, специфичният аромат на новите дрехи е резултат от обработката им с различни финиши, често на основата на смоли или дори формалдехид (и двете силно токсични субстанции).

Що се отнася до пробването, и в единия, и в другия тип магазини могат да влязат недобросъвестни купувачи, които да изцапат дреха.

Мит втори: Дрехите запазват негативната енергия на човека, който ги носи. 

По тази логика дрехите втора ръка със сигурност задържат лошото от човека, който ги е притежавал преди Вас. Но, на същия принцип, новата дреха не пази ли негативната енергия на онзи, който я е пробвал преди Вас? А и бихте ли използвали този аргумент, за да откажете, например, на приятелка да й заемете рокля за парти?

Мит трети: В магазините за дрехи втора употреба артикулите са старомодни.

На първо място, модата е циклично явление и има навика да “се връща”. На второ, винтидж полъхът е изключително модерен. На трето – елегантността и качествените материи никога не престават да бъдат актуални. Има ли нужда от още аргументи?

Мит четвърти: Ако нося дрехи втора употреба, хората около мен ще си мислят, че не мога да си позволя нови.

Често качествените артикули втора ръка струват повече от некачествените нови, част от “бързата мода”. Освен това, секънд хенд индустрията Ви дава реалния шанс да носите оригинални дрехи на световни топ брандове, които така или иначе вероятно никой от обкръжението Ви не може да си позволи. И то за, например, една пета от цената във фирмените магазини на марките. 

Мит пети: Дрехите втора ръка са некачествени.

 Точно обратното – в секънд хенд магазините се подбират онези материи и артикули, в които има още живот и изглеждат добре. Все повече обекти дрехи втора употреба предлагат дори по-качествени стоки в сравнение с тези за нови дрехи. 

 Със сигурност митовете и предразсъдъците не свършват до тук – факт е обаче, че вече дори и знаменитостите не крият предпочитанията си към секънд хенд модата като по-екологична и устойчива, а и по-стилна от новата.