Наръчник за всеки почитател на дрехите втора употреба

Наръчник за всеки почитател на дрехите втора употреба

Имате афинитет към устойчивата мода? Чакате с нетърпение новото зареждане на дрехи втора употреба в любимия ви секънд хенд магазин? И вероятно, в гардероба ви от години липсва облекло, закупено от централния МОЛ. Честито! Вие сте истински почитатели на дрехите втора употреба. Специално за вас и вашия различен поглед към стилния начин на обличане, а и на опазване на околната среда, създадохме този практичен наръчник с няколко полезни съвети, които със сигурност ще ви бъдат полезни да практикувате любимото си хоби, а именно секънд хенд шопинга.

Заредете се с нужната информация

Опитайте се да отделите ден, а може би два, в които да се разходите из вашия град, за да локализирате всички магазини за дрехи втора употреба. Разгледайте техните предложения и набележете местата, които пасват на вашите изисквания и предпочитания. След това, се осведомете кога обикновено е новото зареждане на дрехи втора употреба във всеки един от магазините. Така никога няма да изпускате най-добрите находки!

Пазарувайте секънд хенд дрехи с приятна компания

Освен че самото преживяване ще е по-позитивно и приятно, ще можете да въвлечете в модата на устойчивата мода още някого. А както знаете, за опазването на околната среда е нужно точно това – малките крачки на обикновения човек към голямата промяна. Нещо повече – винаги е по-удачно да мерите дрехи с приятелка, която ще ви подскаже дали нещо ви седи добре и дали не е време малко да разчупите стила си.

Не се стеснявайте да правите подаръци трета употреба

Сигурно неведнъж сте получавали комплименти за вашето облекло. И вероятно всеки път отсрещната страна е оставала учудена как е възможно да се обличате толкова добре от магазин за дрехи втора употреба. Ако имате приятелка, която често споменава кои ваши рокли и панталони секънд хенд харесва, направете й подарък. В момента, в който видите, е в гардероба ви вече няма място за нови попълнения, но пък много ви се ходи на новото зареждане на дрехи втора употреба в кварталния магазин, изкарайте същите онези рокли и панталони и й ги занесете на вратата!
Обличането в секънд хенд дрехи е истинско изкуство! То разгръща вътрешния ни потенциал за естетика и определено ни прави много по-креативни, а и значително по-малко опасни за околната среда.