Какво да правим със старите ненужни дрехи? - съвети

Какво да правим със старите ненужни дрехи? - съвети

Всеки от нас има дрехи, които са в добро състояние, но не носи. Или са му малки, не подхождат на останалото в гардероба, не се чувства комфортно в тях, или просто са били купени/подарени случайно. Може дори да са дрехи втора ръка на едро, които не ползвате вече. Какво да правим с тези дрехи? Какви са опциите ще се разберете в следващите редове с наши предложения за действие.

Препродажба на стари дрехи

Може би най-разпространеният начин за това да се отървете от ненужните дрехи или дрехи втора ръка на едро, които са с добро качество, е да ги продадете. Най-често това става онлайн, посредством различни портали или социалните мрежи. Недостатъкът е, че трябва да изчакате дали ще се появи подходящ купувач. Това може да отнеме време и ако бързате да освободите място от ненужните дрехи у дома, няма да имате този шанс.

Дарение

Добре запазени дрехи се събират на различни места в страната като дарения. След това те отиват в различни домове. По този начин може да помогнете на някой в неравностойно положение да се сдобие с удобна и топла дреха. Недостатъкът в случая е, че често ви е нужен автомобил, за да закарате дрехите до конкретното място. Ако не разполагате с такъв, или нямате достатъчно време, ще ви бъде по-трудно да дарите ненужните си дрехи.

Предайте ненужните си дрехи в наш магазин

Ако предходните два варианта не ви вършат работа, за ваше голямо удобство може да предадете дрехите си в наш магазин. Всяка дреха в добро състояние ще бъде приета, а в замяна на всяка оставена от вас торбичка, ще получите ваучер за отстъпка  при следващата си покупка в наш магазин. Може да видите магазините ни в страната тук.

Друг вариант е да оставите добре опакованите чисти дрехи в някой от нашите контейнери.

Ако се интересувате от зареждане на ваш магазин с дрехи втора ръка на едро, свържете се с нас за информация.

Защо да го правите?

Може би се питате защо да си правите труда да носите дрехите си някъде, а не просто да ги изхвърлите в контейнера. Някои видове дрехи, които се озовават на сметищата, се нуждаят от повече от 50 години, за да се разградят. Оставяйки там за десетилетия, отделят вредни газове, които влияят на глобалното затопляне.

Всички токсини, които се отделят, отиват в почвата и по този начин вредят на околната среда с години. Така се губят ценни ресурси, които могат да се използват ефективно.

Изхвърлянето на дрехи в контейнерите за смет замърсява околната среда. Затова, за да предпазим природата, още през 2020 година поставихме специални контейнери на територията на Габрово, в които се събират текстил, дрехи и обувки. Там може да се отървете от ненужното, а ние от Scandinavia Standard And Shopping ще се погрижим за  по-нататъшното оползотворяване на продуктите от текстил. Ще им дадем втори шанс за живот, за да бъдат ползвани отново. 

Вярваме, че всеки от нас е отговорен за природата и трябва да полага ежедневни усилия за това всички да живеем в един по-добър и по-чист свят.