Как дрехите втора употреба намаляват вредите върху природата?

Как дрехите втора употреба намаляват вредите върху природата?

Отдавна отминаха дните на носенето на едни и същи дрехи от поколения. През последното десетилетие темпът на развитие на модата върви бързо. Пазаруването е хоби, с постоянни отстъпки и разпродажби, които се появяват в магазините всяка седмица. Появиха се и много магазини с употребявани дрехи, които зареждат качествени дрехи втора употреба на едро от чужбина или другаде. Количеството дрехи, които купуваме, се увеличава значително. И това има негативно въздействие върху околната среда.

 

Дрехите не се появяват в магазините магически. Произвеждат се с помощта на материали, енергия, вода. И, разбира се, това производство също води до емисии на парникови газове. Един от начините за намаляване на тези негативни последици за природата е като купуваме, продаваме и носим дрехи втора употреба. Ако се занимавате с продажба на текстилни стоки, може би е време да се замислите за последиците и да дадете личен пример като започнете да продавате дрехи втора употреба.

 

Откъде може да заредите? Ние от Scandinavia Standard And Shopping сме бързо развиваща се компания, която се занимава се с търговия на стоки втора употреба, внесени главно от скандинавските страни. Предлагаме дрехи втора употреба на едро. За въпроси и партньорства не се колебайте да се свържете с нас.

Въздействието на новите дрехи върху околната среда

Повечето дрехи днес са направени от полиестер или акрил, и двете са форми на пластмаса.

Страничният продукт изисква много ресурси, за да бъде произведен. Освен това полиестерът също се боядисва, преди да стане Вашето мечтано облекло. Това води до употреба на още ценни природни ресурси като например вода.

Макар да купувате нови дрехи, изработени от естествени материали, те също ще окажат въздействие върху околната среда. Например, памукът, който обикновено се използва в производството на облекло, самостоятелно или смесен с полиестер, изисква много вода. За създаването на само 1 чифт дънки, са необходими 1800 галона вода. Да не говорим за пестиците, които са нужни.

Носенето на дрехи втора употреба помага на природата

Носенето на дрехи втора употреба удължава живота им и по този начин редуцира отпадъците. Освен това дрехите втора употреба насърчават и развиват рециклиращата дейност. Така се помага на нуждаещите се и на околната среда. Позволява се на хората да създадат нова идентичност от маркови и качествени употребявани облекла, които им предлагат по-добър опит в социалния свят. На обществено ниво се развива култура на рециклиране. Купуването на дрехи втора употреба на едро помага да се поддържа системата за рециклиране.

Убедихме ли Ви, че носенето на дрехи втора употреба крие редица ползи?