Как да изготвим график за зареждане на дрехи втора употреба?

Как да изготвим график за зареждане на дрехи втора употреба?

Секънд хенд индустрията претърпя сериозно развитие през последните няколко години. У нас ръстът на новооткритите магазини за дрехи втора употреба е осезаем. За него свидетелства и покачващият се интерес към този вид стоки от всякакъв тип потребители, без значение от финансовите им възможности, които са привлечени от зелената идея и устойчивата мода. Секънд хенд магазините обаче изпитват все по-сериозни затруднения да намерят своето конкурентно предимство в тази бързо развиваща се индустрия.

Графикът за зареждане на дрехи втора употреба е една от ключовите специфики в този сектор. В традиционните магазини, зареждането на нова стока обикновено е свързано със смяната на сезона, докато секънд хенд търговците са по-гъвкави в това отношение. Те предоставят на своите клиенти много по-често обновяване на асортимента, което определено повишава интереса на потребителите и затова зачестяват посещенията им в такъв тип магазини.

За веригите и самостоятелните търговци в индустрията, организирането на графика за зареждане на дрехи втора употреба може да е истинско предизвикателство. Те трябва да се съобразят с множество фактори и с потребителските нагласи, за да вземат най-доброто и ефективно решение за своя бизнес. По-долу ще намерите няколко тествани и работещи практики за целта:

  •       Утвърдете един график за зареждане и го следвайте постоянно - Вие избирате дали да обновявате асортимента си ежедневно, ежеседмично или ежемесечно. Ключовото в тази задача е да създадете навик у своите клиенти за честотата и конкретните дни за посещение на Вашия магазин.
  •       Когато заредите нова стока, не изкарвайте всичко на показ още от първия ден - вместо това, сортирайте прилежно артикулите и равномерно ги разпределете така, че утвърденото средно качество и разнообразието да са гарантирани за всеки период.
  •       Адаптирайте своята рекламна и маркетингова дейност спрямо установения график за зареждане на дрехи втора употреба - насочете повечето средства за промоционални кампании към деня или периода на зареждане.
  •       Установете фиксирани дати или времеви рамки за зареждане на дрехи втора употреба с Вашия доставчик - така ще имате сигурността и гаранцията, че винаги ще можете да предложите нещо ново и привлекателно за своите лоялни клиенти.

Напомняме Ви, че в Scandinavia получавате готови пакети с вече сортирани дрехи втора употреба. По този начин си спестявате значително време за подготовката на всяко следващо зареждане във Вашия магазин.