5 неща, които да направите със старите си и неизползвани дрехи

5 неща, които да направите със старите си и неизползвани дрехи

Всеки има дрехи, които поради някаква причина не носи и често се чуди какво да прави с тях, за да освободи място в гардероба. Изхвърлянето им носи много негативни последици за природата, затова е важно да помислим за практични начини как да рециклираме дрехите правилно, без да оставяме опасен отпечатък. Споделяме Ви няколко идеи за това какво може да направите с ненужните дрехи:

Преобразувайте ги в нови - един от начините за рециклиране на дрехи е като им вдъхнете нов живот и ги преобразувате в нещо, което ще Ви влезе в употреба и ще можете да носите с удоволствие. Можете да използвате услугите на шивач или да се позабавлявате докато сами декорирате, режете и шиете.

Подарете ги на приятели - всички хора са различни и това определено прави живота по-хубав. Нещата, които не харесваме или вече не носим, могат да представляват интерес за нашите близки и познати, затова допитайте се до тях преди да решите да ги изхвърлите. 

Дарете на нуждаещите се - подайте ръка на хора в нужда, като им подарите дрехи, които те истински ще оценят. Можете да занесете дрехите в пункт на благотворителна организация, в домове за деца или възрастни хора или да дарите лично на познати нуждаещи се семейства.

Направете разпродажба - направете хубави снимки и качете ненужните си дрехи в сайтове за продажба или в групи с такава насоченост в социалните мрежи. Така ще достигнете до голяма база от хора и е възможно да намерите нови собственици за неизползваните си дрехи. 

Предайте ги в магазин за дрехи втора употреба - чудесен начин да помогнете в рециклирането на стари дрехи, е като ги предадете в магазин за втора употреба, където ще се погрижат те да изглеждат в най-добрия си вид и да бъдат ново съкровище за някой. 

Предайте Вашите ненужни дрехи в магазините на Scandinavia, като за всяка оставена торбичка ще получите ваучер за 15% отстъпка при пазаруване в нашите обекти. Можете да ни откриете на посочените адреси.