4 пречки пред продажбата на дрехи втора употреба и как да ги преодолеем

4 пречки пред продажбата на дрехи втора употреба и как да ги преодолеем

Несъмнено секънд хенд модата е една по-устойчива такава. В магазините за дрехи втора ръка има находки, много по-качествени, а често и много по-красиви и практични, отколкото могат да бъдат намерени в идентични обекти за ново облекло. Цената със сигурност също е по-добра. Все пак обаче в умовете на хората битуват някои предразсъдъци по отношение на втората употреба, борбата с които е много трудна.

Ето четири от най-често срещаните клиентски предразсъдъци и начините, по които можете да се преборите с тях:

1 - За да намеря в магазина за дрехи втора употреба нещо хубаво, ще трябва да прекарам часове в преглеждане на некачествена, зле подредена стока.

Покажете, че сте уважаващ себе си и клиентите си търговец – уверете се, че доставчиците Ви подбират само най-доброто. В Scandinavia гарантираме точно това – качествени продукти от развитите страни, сортирани предварително дреха по дреха. Това обаче не е достатъчно. Подредете собствения си магазин по категории така, че за клиентите да е удобно и приятно да пазаруват в него. Избягвайте да използвате кошове и кошници, дори и за намалената стока, това създава излишен хаос.

2 - В магазините за втора употреба много често няма размери. Ами ако това, което ми хареса не ми става?

Обучете продавач-консултантите си добре. Продажбата на дрехи втора употреба е изкуство (каквото е търговията сама по себе си в крайна сметка). Нека те познават добре пропорциите и подходящите за всеки вид фигура кройки така, че да могат внимателно да насочат дори и най-суетният клиент. Така, излизайки от магазина, той ще е убеден, че покупката му е дори по-добра от първоначалната идея.

3 - Притеснява ме миризмата на секънд хенд находките – понякога тя не изчезва при първото пране на дрехата вкъщи.

За съжаление, препаратите, с които се почистват преди продажба дрехите втора употреба трябва да отговарят на определени изисквания от гледна точка на свойствата. Така доставчиците и търговците в крайна сметка нямат ефективен механизъм, за да се отърват от неприятната миризма. Можете само да предразположите клиентите чрез отношение и приветлив вид на магазина, за да бъде ароматът само една последна пречка по пътя към носенето на находката с удоволствие.

4 - Марките на артикулите втора употреба са ми непознати. Дали не са фалшификати или нискокачествени реплики?

Много често доставчиците на дрехи в чували работят с контрагенти от чужбина и внасят дрехи с много добро качество, но от марки, които не са разпространени на българския пазар. Използвайте това като ексклузивно конкурентно предимство!

Секънд хенд индустрията е такава, която има огромен потенциал за развитие. Да се развие той зависи най-вече от отношението, което получават клиентите в магазините. Използвайте нашите съвети, за да ги уверите, че във Вашия магазин те са на правилното място.